Home
Training
Coaching
Profiel
Contact / Route
 
 
 
 

Ebrina training & coaching
Monacoplein 17
6414 HW Heerlen
Tel. 045-511 1896
info@ebrina.nl

KvK nummer 14127611
BTW nummer: NL149601190B01

Ebrina training & coaching Home

Training

Ebrina organiseert trainingen om de ervaren stress te verminderen. De training is gebaseerd op de mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction Training (MBSR))*.

Wat houdt Mindfulness eigenlijk in?

Hoe vaak wordt u in beslag genomen door (vervelende) herinneringen?
Bent u misschien iemand die (te veel) op kan gaan in dagdromen?
Of zijn het toekomstscenario’s die u bezighouden?

In dat geval bent u niet bewust in uw ‘echte’ leven bezig.
Uw gedachten zijn in het verleden of in de toekomst; u handelt een groot deel van de tijd op de automatische piloot; uw handelen komt voort uit onbewuste patronen en gewoontes.

Mindfulness betekent de aandacht open en bewust richten op de ervaringen van dit moment, zonder te oordelen of iets goed is of fout; prettig of vervelend. Op die manier wordt het gemakkelijker de situatie te accepteren zoals hij is, ermee te leren leven.

Niet oordelen over, of verzetten tegen situaties, zorgt voor het ontstaan van ruimte voor nieuwe ervaringen en keuzes. Geniet van de kleine dingen in het leven! Ondanks de problemen die zich afspelen. Ondanks de gedachten die zich steeds weer opdringen.

Een situatie accepteren zoals hij is, betekent niet dat u niets mag veranderen! Wanneer een situatie opgelost kan worden, is dat een goede zaak. Wat op dit moment niet opgelost kan worden, leert u te accepteren zoals het is.

De training bestaat uit ontspanningsoefeningen, bewegingsoefeningen en korte opdrachten om de aandacht te focussen. Deze oefeningen worden dagelijks herhaald tijdens het huiswerk. Dit kost u elke dag ongeveer een half uur.

De training zorgt er bij veel mensen voor, dat ze uiteindelijk anders naar hun lichaam, pijn, stress, omgeving of omstandigheden kijken.

Mindfulness leert u ‘Ja’ te zeggen tegen het leven.

* De MBSR training is in de Verenigde Staten ontwikkeld door Jon Kabatt-Zinn en heeft al veel mensen anders leren omgaan met pijn of stress. Hij heeft de training volledig beschreven in het boek ‘Full Catastrophe Living’, in het Nederlands verschenen onder de titel ‘Handboek Meditatief ontspannen’. 

• copyright ©2010, all rights reserved • sitedesign BASanimations • tekstredactie verzord door Vindura Taal & Tekst Vindura.nl